čtvrtek 8. srpna 2013

Použití metaltec-1 do motoru a zbraně

Metaltec-1 je přísada do motorového oleje, která pomáhá při mazání. Není to žádné aditivum, neboť se v oleji nerozpouští a olej pouze působí jako transportní médium. Na kovových součástkách ovšem vytváří kluznou nanovrstvu, která jde obtížně setřít a takto snižuje tření, i když se do těchto míst již nedostává standardní olej (třeba při jízdě na zadním kole, kdy se olej ve vaně dostane mimo sací koš olejového čerpadla).

Metaltec byl vytvořen právě pro speciální potřeby US armády. Více detailů lze vygooglit. Na YT je pěkné demonstrační video, které doporučuji zhlédnout:

pátek 2. srpna 2013

Každý peče něco jiného

Spousta lidí vlastnící notebook trpí hlavním nedostatkem jedné informace - notebook je potřeba časem vyčistit. Jelikož komponenty uvnitř notebooku jsou natolik natěsno, tak je potřeba odpovídající průtok vzduchu, aby je uchladil. Někteří lidé si toho jsou vědomi, a aspoň chladicí otvory z venku profouknou stlačeným vzduchem. Kupodivu, i toto snažení je k ničemu. Sice vyfouknou tu trochu prachu, která je usazena na chladicích žebrech radiátoru, ale už neodstraní tlustou souvislou vrstvu prachu a mastnoty, která se skrývá za těmito žebry, viz obrázek níže.
Neprostupná vrstva prahu